Over mij

Ik ben Miriam Visser en heb van mijn passies voor schrijven en psychologie mijn beroep gemaakt. Ik houd ervan om uit te pluizen hoe iets in elkaar zit. Om alles op een rijtje te zetten. En dat kan ik bij schrijven over zorg en welzijn naar hartenlust.

Wat is de rode draad? Hoe breng ik de brei aan informatie terug tot de kern? Zodra ik dat weet, help ik er ook graag anderen mee. Dat doe ik via teksten die kort en bondig zijn, lekker weglezen en die je makkelijk begrijpt.

Als ik daarmee bezig ben, vergeet ik de tijd. Het liefst ga ik non-stop door totdat ik m’n doel heb bereikt. Gelukkig zorgen mijn drie mannen (echtgenoot en twee zoons) ervoor dat ik ook nog wel eens iets anders doe ;-).

Tekstenmetzorg Over mij 1

Begonnen als communicatie- en beleidsadviseur

Tekstenmetzorg Over mij 2

Mijn interesse in schrijven en de zorg begon al vroeg: na het Atheneum twijfelde ik tussen journalistiek en psychologie studeren. Het werd een combinatie van beide: communicatiewetenschap, aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen.

Mijn (vrijwillige) stages liep ik bij een communicatieadviesbureau voor een psychiatrische instelling, en het Radboud universitair medisch centrum. Die laatste nam mij daarna als communicatieadviseur in dienst.

Door een verhuizing kwam ik terecht bij de gemeente Rotterdam. Ik werkte er meer dan tien jaar als communicatie- en beleidsadviseur. Vooral op het gebied van duurzaamheid. Behalve met heel veel schrijven – van persbericht tot website tot magazine tot beleidsvoorstel – hield ik me bezig met strategiebepaling, advisering, coördinatie, organisatie en het geven van presentaties. Ik viel onder andere op door mijn veelzijdigheid, kritisch denkvermogen, inlevingsvermogen en betrouwbaarheid. Mede daardoor werd ik tot twee keer toe benaderd om bij een (ander) onderdeel van de gemeente te komen werken.

Kent de overheid en zorg van binnenuit

Voor mijn interesse in zorg en welzijn vond ik een uitlaatklep in vrijwilligerswerk. Zes jaar lang was ik ondersteuner in kindertehuizen en weekendpleegouder. Ook gaf ik leeshulp op een basisschool in een achterstandswijk, en werkte ik als vrijwilliger in een kindertehuis in Ghana. Daarnaast ben ik bekend met de gehandicaptenzorg, omdat mijn broer een verstandelijke en lichamelijke beperking heeft.

Toen ik voor m’n mans werk twee jaar naar India verhuisde, schreef ik freelance voor onder andere Radio Nederland Wereldomroep en het Expatmagazine. Ook studeerde ik op afstand psychologie aan de Open Universiteit in Nederland en werkte ik als vrijwilliger op een basisschool in een sloppenwijk.

Tekstenmetzorg Over mij 3

Veel schrijf-, blog- en SEO-ervaring

Terug in Nederland zette ik mijn freelance schrijfwerk onder andere voort bij de grootste huis-aan-huis-krant van Rotterdam: De Havenloods. Daarnaast richtte ik het blog Passievoorpsychologie.nl op, waarvoor ik vele tientallen populair wetenschappelijke artikelen schreef. Zo raakte ik ook goed thuis in de digitale samenleving, en hoe je website zo hoog mogelijk in zoekmachines als Google verschijnt (SEO). Ook andere opdrachtgevers benaderden mij naar aanleiding van mijn blog om (web)teksten voor ze te schrijven.

Op 1 januari 2018 besloot ik dat het tijd was om mijn interesses, kennis en ervaring samen te brengen in Tekstenmetzorg. Want als je werk je hobby is, hoef je nooit meer te werken.