Over mij

Werk jij in de geestelijke gezondheidszorg? En heb je een tekst nodig op het gebied van psychologie of psychiatrie? Lees dan snel verder of ik de tekstschrijver ben die jij zoekt!

Ik ben Miriam Visser. Van mijn passies voor schrijven en psychologie heb ik mijn beroep gemaakt. Ik help je om (je) kennis over psychologie en psychiatrie te delen. Zodat jij er zoveel mogelijk mensen mee helpt.

Dat doe ik door het schrijven van laagdrempelige teksten. Die to-the-point zijn. En die goed aansluiten bij de problemen, dromen en bezwaren van jouw doelgroep. Zodat niet alleen de d’tjes en t’tjes kloppen. Maar je je doelgroep ook écht bereikt.

Miriam Visser Tekstenmetzorg

Je zoekt een tekstschrijver met kennis van psychologie en psychiatrie...

Ik wil geen tekstschrijver inhuren die ik eerst alles moet uitleggen. Maar wel een met genoeg afstand tot mijn onderwerp. Die jargon vermijdt. En die kan inschatten welke voorkennis mijn doelgroep heeft.

Toen ik psychologie ging studeren, leerde ik zoveel over mezelf, mijn familie en andere mensen, dat ik dacht: dat had ik eerder moeten weten. Waarom leren we dát niet op de middelbare school? In plaats van scheikunde, om maar eens iets te noemen… Ook de psycholoog die mij ooit hielp, ben ik nog altijd dankbaar voor haar inzichten. Die kennis gun ik andere mensen ook. Zodat ze gelukkiger worden. En dit ook een positief effect op hun omgeving heeft.

Tekstenmetzorg Over mij 3

Wat er kan gebeuren als die kennis ontbreekt, ervoer ik onder andere tijdens mijn vrijwilligerswerk in kindertehuizen. En als weekendpleegouder.

Ervaring met geestelijke gezondheidszorg deed ik ook op tijdens mijn eerste studie: communicatiewetenschap. Ik liep stage bij een communicatieadviesbureau voor een psychiatrische instelling.

In 2016 richtte ik het blog Passievoorpsychologie.nl op. Daarvoor schreef ik inmiddels ruim tachtig populair wetenschappelijke artikelen. Vaak in samenwerking met ervaringsdeskundigen en hulpverleners. Zo schreef ik over:

 • psychische stoornissen als depressie, verslaving en ADHD;
 • psychologische hulp, waaronder cognitieve gedragstherapie en verschillen tussen hulpverleners;
 • tips tegen stress, zoals copingstrategieën en mindfulness;
 • persoonlijkheidsverschillen, bijvoorbeeld op basis van de Big Five en klassieke conditionering;
 • relaties; denk aan hechtingsstijlen en assertiviteit.

Je zoekt een tekstschrijver die ervaren is...

Iedereen kan een tekst schrijven. Maar niet iedereen kan een tekst schrijven die aansprekend en begrijpelijk is voor mijn doelgroep. Die goed vindbaar is op internet. En waarmee ik mijn doel bereik.

Na mijn stage bij het Radboud universitair medisch centrum, begon ik er als communicatieadviseur. Communicatie- én beleidsadviseur was ik vervolgens meer dan tien jaar voor de gemeente Rotterdam. Vooral daar leerde ik schrijven, hoewel het er altijd al in zat. Zo haalde ik op de middelbare school al hoge cijfers voor opstellen en werkstukken.

Tekstenmetzorg - Miriam Visser

Van speech voor de burgemeester, tot folder of brochure voor nieuwkomers met een taalachterstand. Ik schrijf op verschillende (lees)niveaus. Zo’n anderhalf miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen. Geldt dat ook voor (een deel van) jouw doelgroep? Dan moet je tekst zo eenvoudig mogelijk zijn (leesniveau b1).

Nieuwsberichten, artikelen en interviews schreef ik ook voor Radio Nederland Wereldomroep en het Expatmagazine. En voor de grootste huis-aan-huis-krant van Rotterdam: De Havenloods.

Onder andere via mijn blog Passievoorpsychologie.nl, weten opdrachtgevers mij te vinden voor ghostblogs en webteksten. Dankzij dit blog raakte ik ook goed thuis in de digitale samenleving. Zo leerde ik hoe jouw tekst zo hoog mogelijk komt in Google en andere zoekmachines (SEO).

Je zoekt een tekstschrijver die bij je past...

Tekstenmetzorg - Miriam Visser - 23

Met een tekstschrijver die mijn type is, gaat de samenwerking helemáál van een leien dakje.

Dat ondervond ik zelf ook. Bijvoorbeeld toen ik hoofd- en eindredacteur was van een gemeentelijk magazine. Daarvoor huurde ik zelf ook tekstschrijvers in.

Daarom nog wat meer informatie over mij op een rij:

 • Ik woon met mijn man en twee zoontjes in hartje Rotterdam. En heb de ‘typisch Rotterdamse’ niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit. Daarvoor woonde ik in Breda, Nijmegen en Zierikzee. En twee jaar in India, vanwege mijn mans werk. Vanuit Rotterdam schrijf ik voor heel Nederland.
 • Vriendelijkheid vind ik belangrijk: ik heb een goed oog voor de belangen en wensen van anderen.
 • Ik ben van het type: ‘eerst bewijzen, dan geloven’. Dus voor teksten over spiritualiteit of alternatieve geneeswijzen, ben je bij mij niet aan het juiste adres.
 • Ik heb een brede interesse en ben altijd bezig mezelf te ontwikkelen en te verbeteren. Dus hoe ambitieuzer jij bent, hoe leuker ik het vind.
 • Ik heb een sterke ‘drive’ om zaken op orde en geregeld te hebben. Dus je hoeft mij nooit achter m’n broek aan te zitten. En wat ik beloof, maak ik waar: ik schrijf door tot jij tevreden bent.
 • Ik ben een fervent liefhebber van restaurants en terrasjes. Ook voor werkoverleg ;-).

Zin in een nadere kennismaking?